Beräkningsingenjör inom CFD

Fraunhofer-Chalmers centrum för industrimatematik (FCC) bedriver industriforskning baserad på avancerad matematik och simulering som bidrar till att effektivisera produktframtagning och produktionsprocesser för företag inom flera branscher. Vår mjukvaruplattform IPS används dagligen av hundratals ingenjörer på fler än 60 ledande företag, världen över.

Vi har stor efterfrågan på våra tjänster och söker därför en talangfull och ambitiös beräkningsingenjör inom CFD

Om oss

FCCs avdelning för beräkningsteknik utför industrinära forskning och utveckling i världsklass inom numeriska metoder och algoritmer för simulering av flerfasströmning, elektromagnetik, strukturmekanik och multifysik. Vår vision är att öka användningen av avancerad simulering inom industrin och forskningen paketeras i användarvänlig mjukvara som erbjuder unika möjligheter för virtuell produkt- och processutveckling.

Vi sitter i trevliga lokaler i Chalmers Teknikpark, på Campus Johanneberg, Göteborg.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team av tillämpade forskare och utvecklingsingenjörer som alla drivs av utmaningen att lösa svåra problem med stor kundnytta. Här får du använda vår mjukvara IBOFlow® i kunduppdrag och publika projekt, med möjlighet att samarbeta med både utvecklare och kunder i en internationell miljö. Du kommer också att ansvara för support till några av våra industrikunder.

Eftersom mycket av vårt arbete bedrivs i projektform önskar vi utveckla denna tjänst till en projektledarroll och erbjuder därför en utbildning i projektledning till rätt person.

Din profil

Du har en civilingenjörsexamen eller är teknisk doktor med inriktning mot maskinteknik, kemiteknik eller motsvarande och har gedigen kunskap inom fluidmekanik.

Tidigare erfarenhet av industriella projekt inom CFD och multifysikberäkningar är meriterande.

Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Som person är du nyfiken, utåtriktad och noggrann. Samarbetsförmåga och ansvarstagande är egenskaper vi värderar högt.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan till: recruit@fcc.chalmers.se

För frågor kring tjänsten, kontakta avdelningschef Fredrik Edelvik, fredrik.edelvik@fcc.chalmers.se, 031-772 42 46.

Vi har valt att sköta rekryteringen själva och vill därmed inte bli kontaktade av rekryterings- och bemanningsföretag.

© 2014-2018  Fraunhofer-Chalmers Centre