Mjukvaruutvecklare för machine learning-plattform

Fraunhofer-Chalmers centrum för industrimatematik (FCC) paketerar avancerad matematik för industriell användning för att effektivisera produktframtagning och produktionsprocesser baserat på modellering, simulering och optimering. Våra kunder finns i både svensk och internationell industri. Vi söker nu fler talangfulla personer som gillar forskningsintensiv och industrinära verksamhet som drivs av utmaningen att lösa svåra problem med stor kundnytta.

Avdelningen för systemteknik och dataanalys består av en grupp matematiker, statistiker, data scientists och mjukvaruutvecklare som bedriver forskning och utveckling inom machine learning och dataanalys. Vi söker ambitiösa och erfarna mjukvaruutvecklare med gedigen bakgrund i både backend- och frontend-utveckling som har passion och driv att utveckla mjukvara mot ett gemensamt mål och vision.

Vårt nuvarande mål är att utveckla en webbaserad machine learning-plattform där vi kan presentera projektresultat och där kunder kan tillämpa våra utvecklade machine learning-algoritmer och visualisera och interagera med resultaten. Ni kommer vara några av de första i utvecklingsteamet och förväntas ta en stor roll i definierandet av systemarkitekturen samt specificeringen av mjukvarustacken. Beroende på kompetens får man ansvar över antingen UX/UI-design inom teamet eller över utveckling av API- och databaslösningar.

En av FCCs visioner är utveckling och tillhandahållande av ledande teknisk mjukvara för industriella applikationer. FCCs innovationspipeline där demonstratormjukvara utvecklad i tillämpade forskningsprojekt vidareutvecklas till produktionskod och spin-off-företag för kommersiellt utnyttjande har resulterat i flertalet framgångsrika kommersiella mjukvarulösningar.

Beroende på intresse så kan viss del av arbetstiden även omfatta forskning och utveckling inom machine learning och dataanalys där man arbetar i industriprojekt med våra matematiker och data scientists.

 

Vi söker personer som kan bidra med kvalifikationer inom följande områden:

  • JavaScript-ramverk som exempelvis React, Angular, Babel, Redux och Webpack.
  • Frontend-utveckling med JavaScript, HTML5 och CSS.
  • Förståelse av web-ecosystemet
  • SQL- och NoSQL-databaser.
  • Web server-mjukvara som Nginx eller Apache.
  • Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud eller andra molnberäkningstjänster.
  • Backend-utveckling
  • Erfarenhet och förmåga att lära sig flertalet programmeringsspråk

Avdelningen bedriver forskning och utveckling inom systemteknik och dataanalys såsom systemidentifiering, modellbaserad signalbehandling, big data analytics, machine learning, klassificering och prediktion, deep learning, systembiologi, elektrofysiologi samt farmakometri med tillämpade projekt inom både teknik och biomedicin.

Kontaktpersoner:
Avdelningschef Mats Jirstrand
mats.jirstrand@fcc.chalmers.se
031-772 42 50

Affärsområdesansvarig Emil Gustavsson
emil.gustavsson@fcc.chalmers.se
031-772 42 92

Välkommen med Din ansökan senast den 1 december till: Fraunhofer-Chalmers centrum
Chalmers Teknikpark
412 88 Göteborg

eller till recruit@fcc.chalmers.se

Vi behandlar ansökningar löpande så skicka in Din ansökan så tidigt som möjligt.

Se även: https://www.linkedin.com/jobs/view/476329028/

© 2014-2017  Fraunhofer-Chalmers Centre