Utvecklingsingenjör strukturmekanik

Fraunhofer-Chalmers centrum för industrimatematik (FCC) bedriver industriforskning baserad på avancerad matematik och simulering som bidrar till att effektivisera produktframtagning och produktionsprocesser för företag inom flera branscher. Vår mjukvaruplattform IPS används dagligen av hundratals ingenjörer på fler än 80 ledande företag, världen över.

Vi har stor efterfrågan på våra tjänster och söker därför en talangfull och ambitiös Utvecklingsingenjör inom strukturmekanik.

Om oss

FCCs avdelning för beräkningsteknik utför industrinära forskning och utveckling i världsklass inom numeriska metoder och algoritmer för simulering av flerfasströmning, elektromagnetik, strukturmekanik och multifysik. Vår vision är att öka användningen av avancerad simulering inom industrin och forskningen paketeras i användarvänlig mjukvara som erbjuder unika möjligheter för virtuell produkt- och processutveckling.

Vi sitter i trevliga lokaler i Chalmers Teknikpark, på Campus Johanneberg, Göteborg.

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift kommer att vara mjukvaruutveckling i C++ av våra simuleringsmjukvaror, speciellt vår FEM-baserade mjukvara för strukturmekaniska analyser. Du kommer att ingå i ett team av tillämpade forskare och utvecklingsingenjörer som alla drivs av utmaningen att lösa svåra problem med stor kundnytta.  Du får möjlighet att samarbeta med både utvecklare och kunder i en internationell miljö. Eftersom mycket av vårt arbete bedrivs i projektform så kan tjänsten på sikt utvecklas till en projektledarroll och vi erbjuder då en utbildning i projektledning till rätt person.

Din profil

Du har en civilingenjörsexamen eller är teknisk doktor med inriktning mot beräkningsmatematik, teknisk fysik, maskinteknik eller motsvarande och har ett genuint intresse för programmering och strukturmekanik. Tidigare erfarenhet av FEM, industriprojekt eller mjukvaruutveckling är meriterande. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Som person är du noggrann, nyfiken och målinriktad. Samarbetsförmåga och ansvarstagande är andra egenskaper vi värderar högt.

Intresserad?

Välkommen med din ansökan innehållande CV, studiemeritförteckning och personligt brev senast den 31 maj 2018 till: recruit@fcc.chalmers.se

För frågor kring tjänsten, kontakta avdelningschef Fredrik Edelvik, 031-772 42 46, fredrik.edelvik@fcc.chalmers.se.

Vi har valt att sköta rekryteringen själva och vill därmed inte bli kontaktade av rekryterings- och bemanningsföretag.

© 2014-2018  Fraunhofer-Chalmers Centre